OKULUMUZUN AB PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

OKULUMUZUN AB PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

•  26 Kasım 2018 Pazartesi

Niksar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu koordinesinde yürütülen AB destekli  “Turizmde İnovasyon” isimli projenin ilk toplantısı 22-25 Kasım 2018 tarihleri arasında İspanya’nın Murcia şehrinde gerçekleştirildi. Danimarka, İspanya, Polonya, Romanya ve Hırvatistan’dan üniversite, belediye, sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile yapılan ilk toplantıya, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Murat Seyfi, Öğr. Gör. Muhsin Mumcu ve Öğr. Gör. Yılmaz Ağca katıldı. Proje kapsamında kültürel ve doğal zenginlikleri yüksek olan fakat yeterince turist çekemeyen şehirlerin kalkınmasına yönelik stratejiler ve dijital uygulamalar geliştiriliyor. Proje kapsamında kültürel değerlerin turizm amaçlı kullanılmasına yönelik bir mobil uygulama geliştirilirken, aynı zamanda turistik alanlara gelen ziyaretçilerin beklentilerinin tespit edilmesi ve onlara o yer hakkında bilgiler verilmesine yönelik, akıllı şehir istasyonları kurulacak. Proje koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Murat Seyfi,  Tokat’ın sahip olduğu kültürel değerleri tüm Avrupa’ya anlatabilmek için bu projenin çok önemli olduğunu, ayrıca geliştirilecek mobil uygulama ve akıllı sensörler ile Tokat’ın Turizmde değer yaratan yeniliklere imza atabileceğini belirtti.

Çengelli Mahallesi, Gazze Bulvarı, No: 20 60600, Niksar/TOKAT Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.